Kan man lage drops med ferske urter?
Nylig lagde jeg sukkertøy for første gang, som resulterte i nydelige drops med lakrissmak. Suksessen måtte gjentas, men jeg syns det hørtes ut som en god idé å bruke friske råvarer som smakstilsetning i stedet for essens. Et rask Google-søk ga ingen tips om dette var en god eller dårlig idé, så da var det bare å prøve selv.
Prosessen
Grunnoppskriften jeg bruker har jeg funnet her: http://www.pvv.ntnu.no/~arntj/hobby/drops.html
Jeg deler sukkerlaken i tre:
- den ene lages som lakris hvor jeg tilsetter anisdråper og lakrispulver for smak og litt sukkerkulør for mørkere farge.
- Den neste gir jeg en en stor spiseskje med nylaget appelsinmarmelade
- Den tredje får en god porsjon finhakket fersk mynte og bittelitt (2 dråper) peppermynteolje.
Resultat
Lakrisdropsene stivnet fort og ble som forventet.
Myntedropsene brukte lang tid på å stivne, og klarte ikke å holde fasongen til de hadde stått i kjøleskapet en stund. De kjennes litt seige når man spiser de, så resultatet er ikke som ønsket, men de smaker godt.
Appelsindropsene stivnet aldri og forble en flytende og uspiselig masse.
Konklusjon
Man skal være forsiktig med å legge til mye til sukkertøymassen. Legger man til mye ekstra ingredienser vil ikke massen stivne godt nok til å lage drops.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar